Νίκος Δένδιας: «Μόνη λύση για το Κυπριακό η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία»

Νίκος Δένδιας: «Μόνη λύση για το Κυπριακό η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία»

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως «μόνη λύση είναι η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε την Κυριακή (14/08) πως «μόνη λύση για το Κυπριακό είναι η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από τη δεύτερη φάση του «Αττίλα», δηλαδή του σχεδίου της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας έγραψε: «48 χρόνια από τη β' φάση της εισβολής του "Αττίλα". Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη.

Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1558726050909229056?s=20&t=RqyZS...}

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1558726052750426112?s=20&t=RqyZS...}

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΚΥΠΡΙΑΚΟ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις