Αποδοκιμασία των διλημμάτων

Δημοσκόπηση για όλα: εντυπώσεις από ΔΕΘ, αξιολόγηση αρχηγών, προτιμήσεις κομμάτων και πιθανών συνεργασιών, ανησυχίες κ.ά.
Δεν είναι θετικά τα ποσοστά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Open το βράδυ της Πέμπτης. Ιδιαίτερα στις εντυπώσεις από τις ομιλίες στη ΔΕΘ των κομματικών αρχηγών, η αξιολόγησή το «Καθόλου καλή αντιμετώπιση» συγκεντρώνει συνολικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 38,4%,  για τον Αλέξη Τσίπρα 45,6%, ενώ η ίδια αντιμετώπιση («Καθόλου καλή») έχει υψηλό ποσοστό και για τον Νίκο Ανδρουλάκη (40%). Στις κυρίαρχες λέξεις των ερωτηθέντων που έκριναν τις εξαγγελίες, υψηλότερο ποσοστό για την Μητσοτάκη συγκεντρώνει η «απογοήτευση» (17,7%) και για εκείνη του Τσίπρα ο «λαϊκισμός» (21,8%)

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες (56,2%) και ακολουθούν η ανεργία (11,8%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (8,8%), τα ελληνοτουρκικά (7,5%), η εγκληματικότητα (4,8%), η πανδημία (3,5%) και οι υποκλοπές (2,8%), ενώ 1,1% δεν απάντησε.

Αποδοκιμασία καταγράφεται και στα διλήμματα που προβάλλονται από τα δύο κορυφαία κόμματα. Στο ερώτημα κατά πόσο εκφράζει τους πολίτες το «Σταθερότητα ή χάος» του Κ. Μητσοτάκη το «καθόλου» συγκεντρώνει το 43,5% και το «Οικογενειοκρατία ή Προοδευτική συμμαχία» του Α. Τσίπρα η ίδια λέξη, το «καθόλου», έχει 45,5%. 

Στη δημοσκόπηση, πέρα από τις εκλογικές προτιμήσεις, τα ερωτήματα για καταλληλότερο πρωθυπουργό και άλλα σχετικά, υπάρχουν και εκείνα για τις προτιμήσεις σχετικά με πιθανές συνεργασίας των κομμάτων προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Δείτε παρακάτω όλους τους πίνακες της δημοσκόπησης με τη σειρά που υπάρχουν στο δελτίο Τύπου του Open το οποίο λάβαμε:   


Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις