Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα για το Παίδων «Αγία Σοφία»: Η λίστα αναμονής που παραδώσατε ήταν 2.853 χειρουργεία

Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα για το Παίδων «Αγία Σοφία»: Η λίστα αναμονής που παραδώσατε ήταν 2.853 χειρουργεία

Για «επικοινωνιακή εκμετάλλευση» του προβλήματος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα αναμονής χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, «το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφία υπάρχει έντονα από το 2017».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα - όπως είπε - αποφασίστηκε:

  • Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.
  • Η ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
  • Ο επανασχεδιασμός του προγραμματισμού - σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

#ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΥΓΕΙΑΣ #ΠΑΙΔΩΝ_ΑΓΙΑ_ΣΟΦΙΑ #ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις