ΗΠΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους προέδρους της Νιγηρίας και της Σενεγάλης

ΗΠΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους προέδρους της Νιγηρίας και της Σενεγάλης

Νέες συναντήσεις με ξένους ηγέτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Muhammadu Buhari και τον πρόεδρο της Σενεγάλης Macky Sall.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και η συνεργασία στην καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και των διεθνών εξελίξεων στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Σαχέλ.

Επίσης, διαπιστώθηκε το καλό επίπεδο των σχέσεων με τις δύο χώρες και οι σημαντικές προοπτικές για την περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξή τους.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη δυτική και υποσαχάρια Αφρική, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ #ΣΕΝΕΓΑΛΗ #ΝΙΓΗΡΙΑ #ΟΗΕ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΗΠΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις