
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού πρώτα παρέδωσε την ηγεσία στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.
Σήμερα, στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν 132 σοσιαλιστικά ή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη ως Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε χθες, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, μετά από 17 χρόνια, την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος μάλιστα εξελέγη «δια βοής».
Σε σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:
«Πάλεψα για μία νέα ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή πιστή στις αρχές και τις αξίες τις παγκόσμιας πολιτικής μας οργάνωσης.
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έγινε να είμαι Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και με χαρά παραδίδω την σκυτάλη στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez και την Benedicta Lasi, την πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Αφρική».
#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ #ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ_ΔΙΕΘΝΗΣ #ΕΠΙΤΙΜΟΣ_ΠΡΟΕΔΡΟΣΑποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.