Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει «την τραμπουκική εισβολή των χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο» και μέσω ανακοίνωσης επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι από την εξάπλωση του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στην ελληνική κοινωνία οδηγούν στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός συμπαγούς αντιφασιστικού μετώπου, χωρίς αποκλεισμούς».

Δείτε επίσης: Εισβολή μελών της ΧΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (εικόνες – video)

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «βουλευτές και στελέχη της φασιστικής, υπόδικης ως εγκληματική οργάνωση “Χρυσής Αυγής” διέκοψαν χθες το βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα, άνοιξαν πανό, προπηλάκισαν φραστικά και απείλησαν δημοτικούς συμβούλους».

Επίσης, συμπληρώνεται πως απείλησαν την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, «λέγοντας “εσένα ειδικά θα σε βρούμε”».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και η “Ανοιχτή Πόλη”, που «καταδικάζει απόλυτα την φασιστική και τραμπούκικη εισβολή- παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της συνεδρίασής του».

«Η “Ανοιχτή Πόλη” επαναλαμβάνει τη θέση της ότι παρόμοιες ενέργειες και κραυγές για δήθεν εθνικά υπερήφανη στάση στο θέμα ονομασίας της FYROM και η συνολική επανάληψη μιας αδιέξοδης και πολιτικά ύποπτης στάσης θα ήταν φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν τόσο εθνικά επικίνδυνη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις