«Χωρίς δύο προϋποθέσεις, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου», απαντά το Μαξίμου

Σαφείς αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει συμφωνήσει με τον Ζόραν Ζάεφ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του, το πρωθυπουργικό γραφείο υπενθυμίζει πως ο πρωθυπουργός, μετά τις συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ, είχε υπογραμμίσει: “έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως “έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί”.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι

1. το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.

2. η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ)».

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις

Share: