Αποχωρεί και η Ένωση Κεντρώων – «Η Βουλή έσφαλε που χωρίς να δεθεί η υπόθεση, παραπέμπει» (video)

Ως «θλιβερή στιγμή του κοινοβουλίου», χαρακτήρισε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τη στιγμή που συνέρχεται το κοινοβούλιο με παραπομπή βουλευτών, τ. υπουργών και πρωθυπουργών, τονίζοντας επίσης ότι «καλό θα ήταν στην καριέρα όλων τέτοιες στιγμές να μην υπάρχουν».

Ο κ. Λεβέντης είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «θα έπραττε σωστά αν είχε επαρκή στοιχεία» ωστόσο σημείωσε ότι τα στοιχεία όχι μόνο δεν ήταν επαρκή αλλά ήταν και ατεκμηρίωτα.

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: «Πριν γίνει η παραπομπή έπρεπε να δεθεί η υπόθεση. Η Βουλή έσφαλε που χωρίς να δεθεί η υπόθεση παραπέμπει» και επανέλαβε την πρότασή του «να υπάρξει διακομματικός έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού για προμήθειες», την οποία, όπως ανέφερε, ουδείς θέλει να υιοθετήσει.

Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε: «Σε τι διαφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα από την κυβέρνηση Σαμαρά; Μόνος του διαθέτει τα έργα όπως οι προηγούμενοι. Δεν υπάρχει έλεγχος».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να καθησυχάσει τον κόσμο και δεν λέει την αλήθεια.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας: «Πιστεύετε ότι αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία θα προλάβουμε τίποτα; Τότε αρχίζει η τραγωδία. Αν δώστε το όνομα θα είναι μέγα έγκλημα και παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε γιατί έχει και προσωπικές ευθύνες ο κάθε βουλευτής».

Μετά την ομιλία Λεβέντη κοινοποιήθηκε ότι εκτός του ΚΚΕ, της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, αποχωρεί από τη Βουλή και η Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις