Ώρα αποφάσεων για το Ποτάμι – Μένει ή φεύγει από το ΚΙΝΑΛ;

Η ώρα των αποφάσεων έφτασε για το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακοινώνει στη σημερινή συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) το μέλλον του κόμματός του στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως όλα δείχνουν, η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ είναι μη αναστρέψιμη, μόλις τρεις μήνες μετά το ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα. Ο κ. Θεοδωράκης θα μιλήσει γύρω στις 12:00 στα στελέχη του κόμματός του και το απόγευμα θα κάνει ανοιχτή ομιλία για να συνοψίσει τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την πολύωρη συζήτηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα συνεργατών του, στόχος είναι να καταδειχθεί η αυτονομία του Ποταμιού (ούτε προς την ΝΔ ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ) και να συνδεθεί η αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ με το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας και διαμόρφωσης της πολιτικής και της στρατηγικής, και όχι αποκλειστικά με το Μακεδονικό.

Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν ως προς το πολιτικό-ιδεολογικό στίγμα (Ψαρριανός – Αμυράς τάσσονται προς τη ΝΔ, ενώ ο Δανέλλης είναι υπέρ της συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ), όλοι οι βουλευτές συμφωνούν πως είναι μονόδρομος η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, από τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά ζητά να μετατραπεί το Πολιτικό Συμβούλιο σε όργανο ανταλλαγής απόψεων και να διαμορφώνουν κοινή στάση οι κοινοβουλευτικές ομάδες Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού μετά από ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών.

Αντιρρήσεις έχουν εκφράσει μέχρι στιγμή η κίνηση «Μπροστά», η Αθηνά Δρέττα και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες διαρροές από το Ποτάμι προς το ΚΙΝΑΛ τις επόμενες μέρες.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις