Φεύγει τον Σεπτέμβρη ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας βρίσκονται στο επίκεντρο των ρωσικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με το TASS ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγανάς, θα φύγει από τη Μόσχα το φθινόπωρο, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη για την επιστροφή του πρεσβευτή στην Ελλάδα. Πιθανότατα θα φύγει από τη Ρωσία το φθινόπωρο, στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο TASS ελληνική διπλωματική πηγή.

Όπως είχε γίνει γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αντικατασταθεί από νέο πρεσβευτή.

Από εκεί και πέρα πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφεραν στο Sputnik ότι η αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη δεν είναι εχθρική κίνηση προς τη Ρωσία και δεν σχετίζεται με την ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

«Δεν ανακαλείται ο πρέσβης στη Ρωσία. Υπάρχουν πλάνα αντικατάστασής του. Αν ο πρεσβευτής ανακαλούνταν, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε ήδη εκδώσει σχετικό σημείωμα και ο πρεσβευτής θα είχε ήδη φύγει», ανέφερε η πηγή. Παράλληλα σημείωσε ότι η διαρροή του εσωτερικού εγγράφου (σ.σ. για την αντικατάσταση του πρεσβευτή) συνέπεσε με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά τα δύο θέματα δεν σχετίζονταν. «Ηταν ένα έγγραφο για εσωτερική χρήση, για πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν περίμενε αυτή τη διαρροή», ανέφερε η πηγή στο Sputnik.

Τέλος επισήμανε ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη η αντικατάσταση του πρέσβη στη Ρωσία, ενώ ανέφερε ότι μια συνάντηση εργασίας για τις προτάσεις του υπουργού για τους πρεσβευτές θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις