Π. Καμμένος: Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στην Κύπρο ως υπουργός

Π. Καμμένος: Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στην Κύπρο ως υπουργός

Με ομιλία μικρού απολογισμού, σχεδόν τετραετίας ο Πάνος Καμμένος ενώ βρέθηκε στην Ελληνική δύναμη Κύπρου για ν’ ανταλλάξει ευχές με στελέχη και στρατεύσιμους και φυσικά να τ’ ακούσει, επανέλαβε την πάγια θέση του γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στη Κύπρο με την ιδιότητα του υπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

«Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στη Κύπρο με την ιδιότητα του υπουργού, εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή με τη συμφωνία των Πρεσπών εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Στη Λάρνακα ο κ. Καμμένος και ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν ευχές με το πλήρωμα της φρεγάτας Θεμιστοκλής που αυτό το διάστημα βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της Unifil.

Από την βάση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου ο υπουργός έστειλε ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

«Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Στο πεντάγωνο τα κάλαντα έψαλλε μικτή μπάντα των ΕΔ στον αναπληρωτή υπουργό άμυνας Παναγιώτη Ρήγα παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης μέσω τηλεδιάσκεψης αντάλλαξε ευχές με τους φρουρούς ακρίτες σε φυλάκια, πλοία και αεροδρόμια άμεσης ετοιμότητας αλλά και με στελέχη που υπηρετούν εκτός συνόρων.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις