Π. Καμμένος: Πράξη εισβολής και κατοχής η τουρκική απόπειρα γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Π. Καμμένος: Πράξη εισβολής και κατοχής η τουρκική απόπειρα γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

«Ενσυνείδητα και τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν μία πόλωση για να κινήσουν το ενδιαφέρον, αλλά ο κόσμος, όσο υπάρχει αυτή η "κοκορομαχία" στη Βουλή, την ώρα που έχουμε εθνικά θέματα που τρέχουν, μάλλον απαξιώνει την πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. 

Σε συνέντευξή του στον τ/σ «Σκάι» είπε ότι «ξαναζούμε το '74», καθώς «η πράξη (της Τουρκίας) να πάνε να κάνουν γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πράξη εισβολής και κατοχής» διότι «είναι άλλο να παραβιάζει τον εναέριο χώρο σου και να τον αναχαιτίζεις και είναι άλλο να πάει να κάνει "τρύπα" στο οικόπεδό σου». Εκτίμησε, δε, ότι η Τουρκία «θα το κάνει».

Σχολιάζοντας «το μήνυμα που έστειλε η ΕΕ» είπε ότι «όταν η ΕΕ δεν έχει αεροπλάνα και πλοία να προστατεύσουν την ευρωπαϊκή ΑΟΖ, αυτά είναι "τρίχες". Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προστατεύσει το έδαφός της, γιατί η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ, να πάει κάτω το "Σαρλ ντε Γκωλ", να πάνε τα γερμανικά αεροσκάφη και να πουν ότι θα έρθουν στα ελληνικά αεροδρόμια για να προστατεύσουν την ευρωπαϊκή ΑΟΖ». «Αυτή είναι η Ευρώπη την οποία θέλουμε, των κοινών συνόρων, της κοινής ασφάλειας, της κοινής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Καμμένος. Εκτίμησε, επίσης, ότι ο Ερντογάν, που δέχθηκε να πάει σε επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, «θα χρησιμοποιήσει το "εξωτερικό" χαρτί για να το πουλήσει "μέσα"».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις