T. Θεοδωρικάκος: Δεν έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

T. Θεοδωρικάκος: Δεν έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Στη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο προχώρησε με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε αρχικά:

""Πρωταρχική θέση σε ολόκληρη τη χώρα έχει η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με τα απορρίματα. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και σε μια σειρά τουριστικών προορισμών με λόφους σκουπιδιών. Έχουμε παραλάβει μια ωρολογιακή βόμβα που αφορά και την Αττική. Είμαστε αποφασισμένοι, είναι θέμα υγείας, πολιτισμού και οικονομίας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα ολοκληρωτικό σχέδιο. Είναι μια βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα κάνουμε πίσω και είναι μια απαίτηση της κοινωνίας και θα κριθούμε για τα αποτελέσματά μας αυτή την τετραετία".

Αναφερόμενος στο θέμα του δημοσίου ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε:

"Απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο προφανώς δεν έρχονται και είναι πολύ λυπηρό που ακόμα και τώρα, έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές, και η αξιωματική πλέον αντιπολίτευση δεν θέλει να δει τα πράγματα με λογική και αντικειμενικότητα. Τι είπα; Οι ακροατές πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος κάθε μήνα στο apografi.gov.gr δημοσιεύεται ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ο αριθμός των συμβασιούχων, των εκτάκτων. Αυτό είχε σταματήσει και δεν έγινε τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ως γνωστόν τότε υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέφυγε να δημοσιεύσει, αν και είχε την υποχρέωση. Ζήτησα να προχωρήσει κανονικά η απογραφή και να δοθούν στη δημοσιότητα και χθες που ολοκληρώθηκε, ενημερώθηκα ότι αντί να έχουμε περίπου τους 48.000 που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους ότι χρειαζόμαστε ως έκτακτους στο Δημόσιο, είχαμε φτάσει τους 57.000. Προφανώς αυτή είναι η αιτία που τα στοιχεία δεν δημοσιεύθηκαν τότε. Είναι μια υπέρβαση βαρβάτη".

"Είπαμε ότι θα κάνουμε κεντρικό προγραμματισμό των προσλήψεων, όχι μόνο σε αυτό που ονομάζουμε τακτικό προσωπικό, αλλά μπορούμε να προβλέψουμε ποιες είναι οι εργασίες που δεν θέλουμε μόνιμο προσωπικό όπως το καλοκαίρι στον τομέα της Πυρόσβεσης" πρόσθεσε.

"Η "Αυγή" έπρεπε να λέει ότι θα έπρεπε να είναι 9.000 λιγότεροι οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Δημοσίου, θα έπρεπε να το αναγνωρίζει αυτό και δεύτερον ήμουν ξεκάθαρος και εχθές, εμείς θα τηρήσουμε την νομιμότητα και οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν δεν πρόκειται να τους διώξουμε. Η δουλειά τους θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθούν οι συμβάσεις τους. Ό,τι λέει ο νόμος" τόνισε.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις