Αλέξης Τσίπρας: Ήρθε η ώρα για μια αναπτυξιακή πολιτική που θα αντικαταστήσει τη λιτότητα

Εξαιρετικά παραγωγική η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία με σειρά συναντήσεων, που έχουν ως κοινό παρανομαστή την αλλαγή πλεύσης στην Ε.Ε. και τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου

Στο τραπέζι των συναντήσεων που είχε ο Αλεξης Τσιπρας με τον Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, τον υπουργό οικονομικών κ. Γκουαλτιέρι και τον Επίτροπο και πρώην πρωθυπουργό Τζεντιλόνι τέθηκαν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το brexit καθώς και η προσφυγική κρίση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι στην Ευρώπη την ανάγκη αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, της χαλάρωσης του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου και της στροφής σε μια αναπτυξιακη πολιτική φιλική στο περιβάλλον. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού παρουσίασε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα από το 2020 και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, στη βάση του σχεδίου που είχε καταθέσει η κυβέρνησή του για αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού 37 δις στα δημόσια ταμεία για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σ’ αυτές τις συναντήσεις σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στις εκδηλώσεις του κόμματος Articolo Uno, είχα την χαρά να συναντηθώ με τον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας και καλό φίλο της Ελλάδας, Roberto Gualtieri, που βοήθησε τα μέγιστα σε δύσκολες στιγμές από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανάγκη μιας προοδευτικής πολιτικής στήριξης της κοινωνικής συνοχής, δίκαιης ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικής ευελιξίας, αποτελεί κοινή μας προσέγγιση.

Νωρίτερα, είχα μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου, Roberto Fico.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στις εκδηλώσεις του κόμματος Articolo Uno,…

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 20. September 2019

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις