Δένδιας για Τουρκία: «Δεν λέγομαι Νικηταράς – Δεν κρατώ γιαταγάνι» (video)

Την επίσημη απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Open.

Ως προς τον «νέο χάρτη» του Αιγαίου που παρουσίασε η Άγκυρα μετά την υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα, ο Νίκος Δένδιας απάντησε πως έχει δει χιλιάδες χάρτες τους τελευταίους μήνες και πρόσθεσε ότι ένας ακόμη δεν κάνει τη διαφορά.

«Η Τουρκία προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις απαιτήσεις της, σαν δυνατότητα -κατά την κρίση της- να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους. Εμείς, δεν ακολουθούμε αυτή την πολιτική» σημείωσε επί του θέματος.

Πρόσθεσε ότι ο πρέσβης της Τουρκίας δεν γνώριζε το ζήτημα και ότι επιφυλάχθηκε να επιστρέψει με τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει.

«Όταν συνάντησα τον Λίβυο υπουργό Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο, δέχθηκα μεν παραδοχή ότι όντων συζητούν με την Τουρκία, αλλά ότι συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει επειδή αντίκειται στο διεθνές δίκαιο» τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Υπογράμμισε ότι γίνονται συζητήσεις για την οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ενώ απάντησε και στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση η οποία κατηγορεί  την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία.

«Να θυμίσω ότι δεν λέγομαι Νικηταράς και ότι δεν κρατώ γιαταγάνι. Πέραν αυτού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προασπίζει τα συμφέροντα αυτού του τόπου, ακριβώς όπως πρέπει. Αν και αποφεύγω να συζητώ στο εσωτερικό ακροατήριο θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα πω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να εκχωρήσει τίποτα από τα κυριαρχικά δικαιώματά της» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: Δένδιας για Τουρκία: «Δεν λέγομαι Νικηταράς – Δεν κρατώ γιαταγάνι» (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις