«Η Αθήνα καλεί» στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Η Αθήνα καλεί» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ο εορτασμός των 200 χρόνων ανεξαρτησίας, 1821-2021, είναι το θέμα της εκπομπής «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (91,6 – 105,8) και από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, καλεσμένος είναι ο Χρήστος Γιαπιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Αθηνών και συγγραφέας του βιβλίου «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ: Επιστημονικός Ανθρωπισμός και Ευδαιμονία», ο οποίος μιλάει για τον ρόλο του Επίκουρου και της Επικούρειας Φιλοσοφίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στον δυτικό Διαφωτισμό. Ακόμη, θέμα της ραδιοφωνικής συζήτησης αποτελούν οι επιστολές του Τόμας Τζέφερσον στον Κοραή, η επιρροή του στον Ρήγα Φεραίο και στον δάσκαλό του Ιώσηπο Μοισιόδακα μέσω του έργου του Γάλλου Φιλόσοφου Πιερ Γκασεντί (1592-1655), ο οποίος ήταν ο αναβιωτής της Επικούρειας Φιλοσοφίας στην Αναγέννηση.

Στη συνέχεια, η Παναγιώτα Βάσση, διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ και συγγραφέας, μιλάει για δύο «αιρετικούς» σύγχρονους Έλληνες φιλόσοφους, που έζησαν στο εξωτερικό: τον Κώστα Παπαϊωάννου (1925-1981) στη Γαλλία και τον Παναγιώτη Κονδύλη (1943-1998) στη Γερμανία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, από τα Ιωάννινα, ο Γιώργος Παππάς, γιατρός, δημιουργός του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» στα ΜΚΔ, μιλάει για την Υγειονομική Αμάθεια, τον αναγκαίο Υγειονομικό Αλφαβητισμό, τη Διαδικτυακή Ομάδα «Η αλήθεια για τα εμβόλια», καθώς και για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των ογκολογικών ασθενών στην πανδημία.

Επίσης, από τη Βοστόνη, η Κρινιώ Γιαννίκου, γενική γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων της Αμερικής και ερευνήτρια γενετικής του καρκίνου στο Harvard Medical School, μιλάει για τις προτάσεις προαγωγής της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων Ελλάδας-Αμερικής.

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Info

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις