Παρουσίαση βιβλίου «Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;» και εικαστική έκθεση «Σιγή Όντος»

Το Πωλητήριο του Ιδρύµατος Μιχάλης Κακογιάννης της GruppoGemello σε συνεργασία µε τις εκδόσεις Ηρόδοτος και την Apolyto Creative Spot παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Στρατή Λιµνιού “Τι µου τη χάρισες αυτή την µποµπονιέρα;” και την έκθεση έργων τέχνης της Μαριάννας Λούρµπα µε τίτλο “ΣΙΓΗ ΟΝΤΟΣ” ένα εικαστικό πόνηµα δέκα έργων εµπνευσµένο από το ίδιο το βιβλίο.

Δύο κόσµοι της τέχνης συναντιούνται. Ένας συγγραφέας και Μια εικαστικός εντελώς άγνωστοι µεταξύ τους, µε µόνο σηµείο αναφορά µια κοινή φίλη.Ενώνουν την έµπνευση τους και δηµιουργούν ο καθένας ένα αυτοτελές καλλιτεχνικό αποτέλεσµα µε κοινό παρονοµαστή… µια µποµπονιέρα.

Κατά τη διάρκεια ενός δηµοσιογραφικού ρεπορτάζ, µια µποµπονιέρα που κατέχει περίοπτη θέση στο σύνθετο ενός σπιτιού, µαγνητίζει το συγγραφέα να προσέξει τη λάµψη της. Η οικοδέσποινα του σπιτιού προσέχει το βλέµµα του συγγραφέα και του απαντά σχεδόν αυτόµατα “πως κατά τη διάρκεια των τριάντα ετών που ήταν παντρεµένη η µποµπονιέρα άλλοτε θάµπωνε και άλλοτε έλαµπε”. Γιατί έτσι πάνω κάτω είναι οι σχέσεις των ζευγαριών στη πορεία της κοινής ζωής τους.

Η ίδια µποµπονιέρα εµπνέει την εικαστικό η οποία προβάλει τους πολλαπλούς ρόλους της ηρωίδας του συγγραφέα, την σύντροφο, τη µητέρα, την φίλη, την ερωµένη. Η ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ (η σιγή της ύπαρξης) αποτυπώνεται εικαστικά µε την µορφή µιας γυναικείας φιγούρας, µιας σκιάς η οποία ακούει, βλέπει, παρατηρεί, µας συνοδεύει σιωπηλά. Μια παρουσία που προδίδει και προδίδεται από τα πρέπει, τα θέλω, πολλές φορές και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Τόσο το περιεχόµενο του βιβλίου όσο και η έκθεση των έργων φιλοδοξούν να δώσουν την δυνατότητα στο κοινό να σχεδιάσει, να ονειρευτεί ή να θυµηθεί την ιστορία και την πορεία, της δικής του µποµπονιέρας, όντας κοινωνός των σκιών και σκέψεων των δυο δηµιουργών.

Επιµέλεια έκθεσης: Σπύρος Μαγκλάρας

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Υπουργός Τουρισµού Έλενα Κουντουρά η οποία θα µιλήσει για το δηµοσιογράφο και συγγραφέα Στρατή Λιµνιό και ο νοµικός σύµβουλος στο Υπουργείου Τουρισµού – δικηγόρος και εικαστικός Γιώργος Βιδάλης θα µιλήσει για την εικαστικό Μαριάννα Λούρµπα.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα παραβρίσκονται και θα σχολιάσουν: η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, η δηµοσιογράφος Έµη Λιβανίου, η δηµοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η δηµοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός Ζωή Κρονάκη, µετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η στιχουργός Σάννη Μπαλτζή, και ο δηµοσιογράφος και µέλος Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Χρήστος Μαζανίτης.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το συντονισµό της συζήτησης επιµελείται η Εύη Χατζηµιχαήλ της GruppoGemello.

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στις 18/04/2018 στις 19.30µµ στο Clap the Restaurant του Ιδρύµατος Μιχάλης Κακογιάννης.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 29/4/2018

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:0018:00 και Πέµπτη: 10:00-20:00

Τα µουσικά αποσπάσµατα της εκδήλωσης θα ερµηνεύσει η Μυρσίνη Δόξα.

Στρατής Λιµνιός

Ο Στρατής Λιµνιός είναι καταξιωµένος δηµοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και µε τη συγγραφή βιβλίων. Έχει συνεργαστεί µε τους τηλεοπτικούς σταθµούς STAR, ANT1, ALTER, ALPHA, όπως επίσης και µε τις εφηµερίδες ESPRESSO, REALNEWS, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρεί πηγή έµπνευσης την αλήθεια των ανθρώπων που δεν διστάζουν να εξοµολογούνται µυστικά και σκέψεις τους µε ειλικρίνεια και γενναιότητα.

Μαριάννα Λούρµπα

Η Μαριάννα Λούρµπα είναι δηµιουργός, καλλιτέχνης εικαστικών εφαρµοσµένων τεχνών (Visual designer). Αποφοίτησε µε διάκριση από το Middlesex University, Bachelor of Arts (Hons) και είναι κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήµιο IED του Μιλάνου. Διδάσκει ως καθηγήτρια στην σχολή Velios School of Art, συνεργάζεται ως σχεδιάστρια αντικειµένων τέχνης για το Μουσείο Μπενάκη. Από το 2012 είναι Creative Director του εργαστηρίου «Apolyto Creative Spot». Έχει κάνει δυο ατοµικές εκθέσεις και έχει συµµετάσχει σε οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις

Share: