Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζετε για την Eurovision

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζετε για την Eurovision Ο διαγωνισμός διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1956 και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους τηλεοπτικούς θεσμούς.

Εκτός αυτού, αποτελεί το δημοφιλέστερο διαγωνισμό του είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο: ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων. Μάλιστα φέτος η Μαντόνα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στη σκηνή του τελικού της Eurovision για πρώτη φορά τιμώντας με την παρουσία της το διαγωνισμό.

  1. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωντανή μουσική τηλεοπτική εκδήλωση, αφού αγγίζει τις τέσσερις ώρες και με τη βούλα του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες από το 2015.

  2. Για πρώτη φορά οι ημιτελικοί εισάχθηκαν το 2004 λόγω πολλών συμμετοχών. Ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών που συμμετείχαν ήταν 43 το 2008, το 2011 και το 2018

  3. Tο τραγούδι που έχει εκτελεστεί από τους περισσότερους καλλιτέχνεις είναι το “Nel Blu Dipinto Di Blu” του Domenico Mudugno (1958), γνωστό και ως Volare. Το έχουν τραγουδήσει οιDean Martin, Cliff Richard, David Bowie και άλλοι.

  4. Το συντομότερο τραγούδι είναι το “Aina Mun Pitää” της Φινλανδίας τη χρονιά 2015. Διήρκησε μόλις 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα.

  5. Το ποσοστό τηλεθέασης της Eurovision ήταν υψηλότερο στην Αυστραλία σε σύγκριση τις ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό και η τιμητική της θέση στον διαγωνισμό.

  6. Όλα τα τραγούδια της Eurovision δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία λεπτά.

  7.  Το 1956, κάθε συμμετέχουσα χώρα μπορούσε να εισέλθει με δύο τραγούδια.

  8.  H πιο μικρή νικητήρια ήταν η 13χρονη Sandra Kim από το Βέλγιο που κέρδισε τη Eurovision το 1986.

  9.  Η Πορτογαλία κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε έναν Μεγάλο Τελικό. Το 2017, ο Salvador Sobral κέρδισε με ρεκόρ 758 πόντους με το τραγούδι “Amar Pelos Dois”

  10. Το 1969 υπήρξαν τέσσερις νικητές. Όλοι είχαν λάβει την ίδια βαθμολογία αλλά δεν υπήρχε κανόνες για ισοπαλία.

πηγή huffingtonpost.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις