Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Τελλόγλειο

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. ξεκινά την φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο 2019-2020 με ανανεωμένα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενήλικες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μουσειοπαιδαγωγικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 4-14 ετών

Τα εργαστήρια διαμορφώνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες (4-6 ετών, 7-9 ετών και 10-14 ετών) και αποτελούν ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και της φαντασίας, στα οποία τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους δημιουργούς, γνωρίζουν νέες τεχνικές και διαφορετικά υλικά. Έρχονται σε επαφή με την Ιστορία της Τέχνης και με την εικαστική παραγωγή χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, μέσα και τεχνικές, έχοντας ένα κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της Ιστορίας της Τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς.

Με την περιήγηση στις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν και τη συζήτηση για την έννοια της συλλογής έργων τέχνης και τον τρόπο που στήνονται οι εκθέσεις, στόχος είναι τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά, αντλώντας έμπνευση από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων ώστε να χτίσουν τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες.

Ο κύκλος αποτελείται από δώδεκα δίωρες συναντήσεις.

Μέρες ώρες υλοποίησης:

-4-6 ετών: Σάββατο 10.00–12.00 Κυριακή 10.00–12.00 | Κόστος: 90€ | Έναρξη 12 Οκτωβρίου

-7-9 ετών: Σάββατο 10.00–12.00 Κυριακή 11.00–13.00 | Κόστος: 90€ | Έναρξη 12 Οκτωβρίου

-10-14 ετών: Σάββατο 10.00–12.00 Κυριακή 11.00–13.00 | Κόστος: 90€ | Έναρξη 12 Οκτωβρίου

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες

-Εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου Ι

Στο εργαστήριο παρουσιάζονται βασικές γνώσεις ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές, τους βασικούς τρόπους μετρήσεων, τους όγκους και την εικαστική έκφραση.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε ζωγραφική

επιφάνεια. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάποια υπάρχουσα σχετική γνώση, αρκεί η αγάπη για τη ζωγραφική!

Ο κύκλος αποτελείται από δέκα δίωρες συναντήσεις.

Μέρες ώρες υλοποίησης:

Κυριακή 16.00–18.00 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 20 Οκτωβρίου

-Εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου ΙΙ (για προχωρημένους)

Απευθύνεται σε όσους/ες είχαν παρακολουθήσει το εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου την προηγούμενη περίοδο ή έχουν σχετική εμπειρία και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους εξερευνώντας νέες τεχνικές.

Ο κύκλος αποτελείται από δέκα δίωρες συναντήσεις.

Μέρες ώρες υλοποίησης:

Κυριακή 16.00–18.00 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 20 Οκτωβρίου

-Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης που διατρέχουν τον 19 ο και τον 20 ο αιώνα

Τα μαθήματα γίνονται με τη μορφή διαλέξεων ανοιχτής συζήτησης, απευθύνονται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη και την παραγωγή της κατά τη διάρκεια του 19 ου και στη συνέχεια του 20 ου αιώνα. Ενδεικτικά, γίνεται αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση της περιόδου αυτής και στους βασικούς αντιπροσώπους των εξαιρετικά σημαντικών καλλιτεχνικών κινημάτων. Το εποπτικό υλικό των μαθημάτων θα παραχωρείται στους συμμετέχοντες σε ψηφιακή μορφή.

Ο κύκλος αποτελείται από δώδεκα δίωρες συναντήσεις.

Μέρες ώρες υλοποίησης:

Τετάρτη 18.30–20.30 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 16 Οκτωβρίου

**Ισχύει έκπτωση 10% για ανέργους, αδέρφια, εργαζομένους του Α.Π.Θ., όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια, καθώς και σε όσους έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο.

Πληροφορίες και εγγραφές: 2310-991614 2310-247111, και στο education@teloglion.gr - τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων (καθημερινά 9.00–14.00).

Διάρκεια εγγραφών έως Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις