Δες ποιος τύπος επικοινωνίας είναι καταστροφικός σε μια σχέση!

Δες ποιος τύπος επικοινωνίας είναι καταστροφικός σε μια σχέση!

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου. Δυστυχώς όμως πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν λάθος τρόπους επικοινωνίας με αποτέλεσμα η σχέση τους να περνάει κρίση και να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελαν.

Ποιος επικοινωνιακός τρόπος είναι αυτός που φέρνει τη μεγαλύτερη καταστροφή σε μια σχέση; Αυτός κατά τον οποίο το ζευγάρι κριτικάρει ο ένας τον άλλον. Όταν επιτίθεσαι στον αγαπημένο σου ξεκινάει το πρόβλημα. Αμέσως μετά την κριτική έρχονται οι προσβολές και αυτό οδηγεί μετά σε αντιδράσεις στη συμπεριφορά και στα λόγια του άλλου. Οι αντιδράσεις δεν είναι ποτέ καλές και καταλήγουν πάντα σε έκρηξη! ο λόγος τους τσακωμού έχει ξεχαστεί και πλέον το μόνο που σκέφτεστε είναι νέοι λόγοι για να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ένταση μεταξύ σας.

Ειδικοί ερευνητές σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως τα ζευγάρια πρέπει να μπούνε στη Ζώνη του Μηδενικού Αρνητισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πως το ζευγάρι θα πρέπει να μάθει να επικοινωνεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα χωρίς αρνητικά συναισθήματα.Αντί να επιτίθεσαι και να κριτικάρεις κάνε τα παράπονά σου με έναν πιο σωστό τρόπο, έναν τρόπο που δεν θα καταστρέψει τη σχέση σου.

Δώσε μεγάλη σημασία στο timing που θα ξεκινήσεις ένα παράπονο. Όταν νιώσεις πως ίσως είναι η σωστή στιγμή και δεν υπάρχει πολύ ένταση πες στον αγαπημένο σου: «Υπάρχει κάτι που θέλω να σου πω. Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή;»

Μην ξεχνάς πως μια τέτοιου είδους συζήτηση δεν πρόκειατι ποτέ να εξελιχθεί σωστά αν ο σύντροφός σου πεινάει, είναι απασχολημένος, βιάζεται ή είναι απορροφημένος σε κάτι άλλο.

Πηγή: faysbook.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις