Στη χώρα όπου σκοτώνουν, με ίδια άνεση, ανθρώπους και σκύλους...

Τον σκότωσε πατώντας τον για ώρα με το γόνατο στον λαιμό και με τα χέρια στις τσέπες! Μάγκας και δολοφόνος· ένοπλος κατά άοπλου· λευκός αστυνομικός κατά μαύρου πολίτη που εκλιπαρούσε τον κτηνώδη δήμιό του ως τη στιγμή που εξέπνευσε: «Αδερφέ, δεν μπορώ να αναπνεύσω». Η
Αμερική του Τραμπ δεν σκοτώνει μόνο επί Τραμπ. Σκοτώνει το ίδιο εύκολα με όλες τις κυβερνήσεις. Στο τέλος του 2016 (δηλαδή πριν αναλάβει ο νυν πρόεδρος, τον Ιανουάριο του 2017), έρευνα του έγκυρου βρετανικού Γκάρντιαν άθροιζε πάνω από 700 νεκρούς από πυρά αστυνομικών (τρίτη φωτό)· γύρω στους 180 από αυτούς ήταν μαύροι. Βέβαια, τον επόμενο χρόνο, επί Τραμπ, ο αριθμός των νεκρών, σε όλον το δωδεκάμηνο, πλησίασε τους χίλιους: ήταν 987 άνθρωποι εκ των οποίων οι 68 άοπλοι.

Δεν ήταν, βέβαια, όλα τα θύματα αθώοι πολίτες –αλλά πολλοί ήταν! Όπως ο χθεσινός, όπως ο έφηβος μαύρος πριν από μερικούς μήνες, όπως ο 26χρονος που το 2018 πυροβολήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι από γυναίκα αστυνομικό, η οποία κατεβαίνοντας από το ασανσέρ σε λάθος όροφο του κτιρίου στο οποίο κατοικούσε, και βρίσκοντας την πόρτα ανοικτή, νόμιζε ότι μπήκε στο δικό της διαμέρισμα. Πιστεύοντας ότι εκεί υπήρχε εισβολέας στο οικογενειακό της άσυλο –που ήταν του θύματος, φυσικά– τράβηξε τη σκανδάλη.

Στην Αμερική οι αστυνομικοί πυροβολούν (ή πνίγουν εν προκειμένω) κατά ανθρώπων –αλλά και πυροβολούνται κάποιοι, σε μια χώρα που η οπλοκατοχή είναι παράσημο– με την ίδια άνεση που πυροβολούν έναν σκύλο. Έγινε το 2012 με το σκυλί ενός άστεγου, επαναλήφθηκε το 2013 με το τετράποδο μαύρου πολίτη που απαθανάτιζε με το κινητό του αστυνομική επιχείρηση. Άνθρωποι και ζώα, θύματα μιας βίας χωρίς περιορισμό –και συχνά χωρίς τιμωρία· ενίοτε με ρατσιστικά κίνητρα.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις