Απλήρωτοι οι εργάτες στα έργα για το Μoυντιάλ 2022 – Έκθετη η FIFA (εικόνες – video)

Για ακόμα μία φορά η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με πρόσφατη έκθεση της εκμετάλλευση εργαζομένων στις εγκαταστάσεις που ετοιμάζονται ενόψει του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη αναφορά, παρατηρούνται καθυστερήσεις μισθών, ύψους τουλάχιστον 1.700 ευρώ, σε εργάτες από την Ινδία, το Νεπάλ και τις Φιλιππίνες, με «δράστη» την εταιρεία μηχανικών Mercury MENA.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Διεθνή Αμνηστία, το ποσό αυτό, αντιστοιχεί για τους περισσότερους εργάτες σε απολαβές περίπου δέκα μηνών, με φυσιολογικό αποτέλεσμα «να έχει καταστρέψει την ζωή τους».

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλεί την κυβέρνηση του Κατάρ να καταβάλλει τους μισθούς στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, οι οποίοι υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκ των διευθυντών της Διεθνούς Αμνηστίας, Στιβ Κόκμπερν.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει γίνει καταγγελίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες, με πολλούς να κάνουν λόγο για εκμετάλλευση σε όλα τα επίπεδα με εικόνες που θυμίζουν… «δούλους».


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις