Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ – Τίθεται άμεσα προς ψήφιση

Κατατέθηκε, όπως αναμενόταν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την δημιουργία του «Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» και περιλαμβάνεται σ’ αυτό η κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Νομοσχέδιο που εισάγεται το μεσημέρι της Τρίτης (23.10.2018) στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Σύμφωνα με αυτήν την τροπολογία: «Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση για 99 έτη στο ερασιτεχνικό Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ΠΑΟΚ έκταση συνολικού εμβαδού 29.284 τ.μ. που βρίσκεται στο δήμο Θεσσαλονίκης και αποτελείται από ακίνητα, τα οποία ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ώστε μαζί με το οριζόμενο όμορο ακίνητο που ανήκει στο Σωματείο, να αποτελούν ενιαία έκταση για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του και την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις, τις συνοδές χρήσεις και τις συμπληρωματικές λειτουργίες».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι εγκαταστάσεις αυτές του ΠΑΟΚ που θα οικοδομηθούν, θα συνδράμουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά θα αναβαθμίσουν όλη την περιοχή του ιστού της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η τροπολογία αναφέρει μάλιστα ότι παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος και οποιασδήποτε άλλης όμορης έκτασης του Δήμου, προκειμένου να συνενωθεί με την έκταση που παραχωρείται, καθώς αυτό -όπως υπογραμμίζεται- θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι πως πριν από πέντε ημέρες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε ανακοινώσει πως η επεξεργασία της διάταξης για την παραχώρηση οικοπέδου γύρω από την Τούμπα για την κατασκευή νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να βάζει την υπογραφή του και να πηγαίνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις