Μία ανατολίτικη συνταγή, τα λεγόμενα ‘’κόφτας’’ ή λιβανέζικα κεμπάπ ετοίμασαν οι σπουδαστές μαγειρικής τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ. Ένα πιάτο που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και τα αρώματα του θα μας ταξιδέψουν στην λατρεμένη κουζίνα της Ανατολής.
Υλικά για τα κεμπάπ:
Κιμάς αρνίσιος 500 γρ
Κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο 1 τεμ
Σκόρδο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα
Κόλιανδρος ψιλοκομμένος 10 φύλλα
Αυγό 1 τεμ
Φρυγανιά τριμμένη 3 κ.σ
Αλάτι 1 κ.γ
Πιπέρι λευκό σκόνη 1 κ.γ
Ελαιόλαδο 50 ml
Κουκουνάρι χοντροκομμένο και σωταρισμένο χωρίς λάδι
Τούρμερικ σκόνη ½ κ.γ
Υλικά για γαρνίρισμα
Σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη με μπούκοβο
Γιαούρτι στραγγιστό
Διάφορες σαλάτες (αγγούρι, ντοματίνια, ρόκα)
Αράβικες πίτες ψημένες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε στην μορφή που θέλουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και ψήνουμε στην σχάρα. Τέλος τα παιρνάμε από ξύλινο σουβλάκι και τοποθετούμε σε πιατέλα με διάφορες σαλάτες, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας καυτερή και αράβικες πίτες.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.