Αποκαλυπτική έκθεση: Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σας ακόμη και χωρίς την άδειά σας

Εάν υποψιάζεστε ότι η Google παρακολουθεί την κάθε σας κίνηση, μάλλον έχετε δίκη σύμφωνα με μια νέα αποκαλυπτική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα που διεξήχθη από το Associated Press διαπίστωσε ότι η Google αποθηκεύει στην πραγματικότητα τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών Android και iPhone ακόμα και όταν έχουν επιλέξει ρυθμίσεις απορρήτου για να εμποδίσουν την εταιρεία να το κάνει.

Η Google ισχυρίζεται ότι αν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Ιστορικό τοποθεσίας» στη συσκευή σας, η εταιρεία δεν θα μπορέσει να αποθηκεύσει πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόσασταν.

Ακόμη, η εταιρεία αναφέρει στη σελίδα υποστήριξής της ότι μπορεί καποιος χρήστης να απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή το Ιστορικό τοποθεσίας και ότι, με τη ρύθμιση απενεργοποιημένη, «τα μέρη που μεταβαίνετε δεν αποθηκεύονται πλέον».

Tα ευρήματα του AP λένε ότι όταν ζητάτε την απενεργοποίηση της εύρεσης τοποθεσίας, απλά δεν απεικονίζονται πλέον οι ενδείξεις των τοποθεσιών. Όμως αν μπείτε σε κάποια υπηρεσία που χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία, τότε φαίνεται ότι η εταιρεία γνωρίζει που είστε.

Ορισμένα από τα παραδείγματα που παρέχονται από το AP περιλαμβάνουν την εφαρμογή Χάρτες Google.

Για να αποτρέψει η Google να αποθηκεύει δεδομένα θέσης από όλα αυτά τα εργαλεία, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν μια ρύθμιση που ονομάζεται «Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών» – αλλά δεδομένου ότι αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν και υποθέτουν ότι όταν απενεργοποιήσουν το «Ιστορικό τοποθεσίας», θα απενεργοποιηθούν σε όλες τις εφαρμογές τους.

Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τους αποθηκευμένους δείκτες τοποθεσίας χειροκίνητα, αλλά πρέπει να επιλεγούν και να διαγραφούν ξεχωριστά τον καθένα, καθιστώντας τη διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τα ευρήματα του AP επιβεβαιώθηκαν από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις