«Οι τελευταίοι Δόγηδες της Βενετίας» – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3

«Οι τελευταίοι Δόγηδες της Βενετίας» – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ3

Το βιογραφικό και ιστορικό ντοκιμντέρ «Οι τελευταίοι Δόγηδες της Βενετίας» (The last Merchants of Venice), παραγωγής 2018,  μεταδίδει -σε Α’ τηλεοπτική  μετάδοση- η ΕΡΤ3, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, στις 23:00.

Η μοίρα τριών γενεών μιας οικογένειας επιχειρηματιών μάς επιτρέπει να ρίξουμε ρίξουμε μια ματιά σε έναν αιώνα της ευρωπαϊκής Iστορίας του 19ου και του 20ου αιώνα. Βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση, εθνικιστικά κινήματα, πάλη των τάξεων και κοινωνικές αναταραχές σχημάτισαν την πορεία της οικογένειας Στούκι, φτωχών χειροτεχνών που έγιναν κομμάτι της αστικής τάξης της Βενετίας πριν καταστραφεί από το φασιστικό καθεστώς.

Ένας αιώνας, τρεις γενιές. Την άνοδο στη δόξα ακολούθησε η πτώσης μιας οικογένειας, που χτυπήθηκε από τα ιστορικά γεγονότα.

Πώς ένας άντρας που ξεκίνησε από το μηδέν κατάφερε να χτίσει μια οικονομική αυτοκρατορία μέσα σε τόσο λίγο χρόνο; Τι έκανε αυτήν την αυτοκρατορία να καταρρεύσει τόσο ξαφνικά και να χαθεί στη δίνη των ιστορικών γεγονότων;

Η ιστορία των Στούκι έχει κάτι από τη δύναμη ενός οικογενειακού έπους και θυμίζει πολλά σύγχρονα λάιτμοτιφ: ο αυτοδημιούργητος άντρας, η επιτυχία, το μεγαλείο και η παρακμή, η πτώση των ισχυρών.

Πίσω από τις ανατροπές, που είναι αντάξιες σαπουνόπερας, η μοίρα αυτής της δυναστείας προκαλεί θαυμασμό γιατί ενσαρκώνει μια ολόκληρη εποχή –την εποχή της πλήρους μεταμόρφωσης της Ευρώπης στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η μελέτη της ιστορίας των Στούκι είναι, λοιπόν, μια υπέροχη ευκαιρία για να δώσουμε ζωή σε αυτή την περίπλοκη και ταραχώδη περίοδο της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: François Rabate, Emiland Guillerme

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις