«Η Μεγάλη Σύγκρουση» – Ιστορική δραματική σειρά στην ΕΡΤ3

«Η Μεγάλη Σύγκρουση» – Ιστορική δραματική σειρά στην ΕΡΤ3 Το έκτο επεισόδιο της ιστορικής δραματικής σειράς «Η Μεγάλη Σύγκρουση» (Krieg der Träume 1918-1939 / Clash of Futures),  συμπαραγωγής Γερμανίας-Αυστρίας-Γαλλίας-Λουξεμβούργου 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 22:00.

Γενική υπόθεση: 11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια, παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγια και στην αλληλογραφία τους.

Επεισόδιο 6: Υποσχέσεις Η μαζική ανεργία που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση φτάνει το αποκορύφωμά της το 1932. Στη Γερμανία η Δημοκρατία της Βαϊμάρης παλεύει να επιβιώσει. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν διαρκώς ανάμεσα σε άκρα Αριστερά και άκρα Δεξιά. Γίνονται αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κομμουνιστών και ναζιστών. Στις 30 Ιανουαρίου ο Αδόλφος Χίτλερ ορίζεται Καγκελάριος. Η πυρκαγιά του κοινοβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου 1933 δίνει πάτημα στο καθεστώς να διαλύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας και να καταδιώξει τα μέλη του. Και οι Εβραίοι πολίτες αντιμετωπίζουν μαζικές διώξεις.

Το 1932 ο Χανς Μπάιμλερ μπαίνει στη βουλή με το ΚΚΓ. Αλλά μετά τη φωτιά στο Ράιχσταγκ αναγκάζεται να αποχωρήσει. Καρφώνουν τον Μπάιμλερ, τον συλλαμβάνουν

Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil
Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις