«Τα πολλά πρόσωπα της ομορφιάς» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

«Τα πολλά πρόσωπα της ομορφιάς» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων «Τα πολλά πρόσωπα της ομορφιάς» (The Sense of Beuty), παραγωγής Ιταλίας 2017, μεταδίδει η ΕΡΤ3, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στις 19:00.

Όλους μας ενδιαφέρει η ομορφιά και νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

Από πού όμως προέρχεται; Πώς και γιατί αλλάζει μέσα από το χρόνο και τον χώρο;

Υπάρχει πραγματικά μια καθολική άποψη για το τι είναι όμορφο και ποια είναι η έννοια της ομορφιάς;

Είναι ακριβώς αυτό το ερώτημα σχετικά με την «παλαιότερη ιδέα στις τέχνες, αλλά και την πιο ανατρεπτική, επικίνδυνη και σύγχρονη», όπως δηλώνει ο κριτικός τέχνης Τζόναθαν Τζόουνς, που εμπνέει την «Η αίσθηση της ομορφιάς», μια σειρά ντοκιμαντέρ όπου η τέχνη και η γνώση γίνονται οι «φακοί» για να ανακαλύψετε τη δύναμη, την πολυπλοκότητα και τη γοητεία της ομορφιάς.

Έξι επεισόδια όπου ο θεατής καθοδηγείται από τον εφευρετικό και ταλαντούχο Λονδρέζο ηθοποιό και συγγραφέα Dominic Frisby σε  ένα ταξίδι στον κόσμο της ομορφιάς.

Επεισόδιο 3ο: «Η Φόρμουλα της ομορφιάς» (The Formula of Beauty)

Τι συμβαίνει όταν βλέπουμε την ομορφιά;

Από οργανικής πλευράς, η περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται από την ομορφιά φαίνεται να είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους.

Είναι αυτός ο λόγος που η χρυσή τομή είναι αποδεκτή ως μαθηματικός τύπος της ομορφιάς που διέπει τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και την τέχνη;

Είναι η ομορφιά κοινή για όλα τα ανθρώπινα όντα και μπορεί να αξιολογηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη;

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις