«Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» στην ΕΡΤ1 – Μόδα και Τέχνη (Β΄ μέρος)

«Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» στην ΕΡΤ1 – Μόδα και Τέχνη (Β΄ μέρος)

Η μόδα χρειάζεται την τέχνη του τεχνίτη αλλά και τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις για να υπάρξει. Με την παρουσία της στη θεατρική δημιουργία, την επίδραση του κινηματογράφου στον σχεδιασμό μιας pret a porter συλλογής και τα ρεύματα της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, που αλλάζουν το σχήμα των ρούχων και δίνουν νέες μορφές στα σώματα, ασχολείται η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στις 16:00.

Η Κάτια Ζυγούλη συζητάει με τον σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσσιο για τη μόδα που μπαίνει στα μεγάλα μουσεία του κόσμου, τον τρόπο που οι τέχνες εντάσσονται στη δημιουργία των σύγχρονων συλλογών του, καθώς και για τη σχέση του με το λυρικό θέατρο.

Το ντουέτο 2 plus one equals 2,  Βαλίσια Γκότση και Στέλλα Παναγοπούλου, ταξιδεύει με τις κολεξιόν του στις πόλεις που γέννησαν σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα και αντλεί στοιχεία για τις ιστορίες που αφηγούνται οι συλλογές του από τις κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης εξηγεί πώς τα ρούχα μπορούν και ερμηνεύουν χαρακτήρες από  θεατρικές παραστάσεις και πότε ένας σχεδιαστής μόδας δέχεται να αναλάβει τον ρόλο του ενδυματολόγου.

Η εικαστικός Ειρήνη Καραγιαννοπούλου διερευνά την προσωπική της σχέση με τη μόδα μέσα από τον τρόπο που τα γυναικεία περιοδικά βλέπουν τη γυναίκα και πώς αυτό χαρακτηρίζει ένα μέρος της δουλειάς της.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ

«Μόδα & Τέχνη» (Β΄Μέρος)

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στις 16:00

Παρουσίαση-αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έφη Φαλίδα

Σύνταξη: Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Δ/νση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Δ/νση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις