Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ2

Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ2

«Πλάνα με ουρά» είναι ο τίτλος της νέας εβδομαδιαίας εκπομπής με την Τασούλα Επτακοίλη, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, κάθε Σάββατο, στις 18:00, και η οποία φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους τους καλύτερους φίλους των ζώων!

Στα «Πλάνα με ουρά», η Τασούλα Επτακοίλη αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων.

Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούν γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες -και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής, ένας κτηνίατρος κι ένας συμπεριφοριολόγος-κτηνίατρος, μας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικιδίων μας.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από ποικίλα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων. Γνωρίζοντάς τα καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Γιατί τα ζώα μάς δίνουν μαθήματα ζωής. Μας κάνουν ανθρώπους!

Στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής επισκεπτόμαστε μία άλλη Βενετία, στην καρδιά της Αθήνας: τη Βενέτσια, τη γάτα-μασκότ του βιβλιοπωλείου Πλειάδες και… ξεφυλλίζουμε μαζί βιβλία εμπνευσμένα από τα ζώα.

Συναντάμε την ιστορικό και βραβευμένη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, που μας συστήνει τον Σκάιλαρ, τον αγαπημένο της σκύλο με τα πολλά χαρίσματα.

Γνωρίζουμε τη Σούγκαρ, που είναι ειδικά εκπαιδευμένη για να ειδοποιεί εγκαίρως έναν διαβητικό πριν από μια επερχόμενη κρίση υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και μαθαίνουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του πρώτου πιστοποιημένου σκύλου ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα!

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς

Δημοσιογραφική έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Σχεδιασμός γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα

Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις