«Τα Τάγματα Θανάτου των Ναζί» – Η σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

«Τα Τάγματα Θανάτου των Ναζί» – Η σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα Τάγματα Θανάτου των Ναζί» (Einsatzgruppen: The Nazi Deathsquads) μεταδίδεται από την ΕΡΤ3, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, στις 23:00.

Τα SS (Schutzstaffe) ήταν η μετεξέλιξη των Ταγμάτων Εφόδου (SA) (Sturmabteilung) και λειτουργούσαν ως παραστρατιωτικό σκέλος Ναζιστικού Γερμανικού κόμματος. Τα Ες Ες ήταν υπεύθυνα για μαζικές δολοφονίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου (1939-45) σε όλη την κατακτημένη από τους Ναζί Ευρώπη.
Τα Einsatzgruppen/Τάγματα Θανάτου ήταν ειδικές μονάδες των SS και αστυνομικές μονάδες που επιφορτίστηκαν με την ασφάλεια των κατεχόμενων εδαφών, όταν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στην ανατολική Ευρώπη.
Τα Τάγματα Θανάτου συμμετείχαν στη δολοφονία της πολιτιστικής ελίτ της Πολωνίας, και είχαν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της αποκαλούμενης «Τελικής Λύσης στο Εβραϊκό Ζήτημα» ( Die Endlösung der Judenfrage) σε εδάφη που κατακτήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που σκότωσαν ήταν πολίτες, ξεκινώντας από τους διανοούμενους και προχωρώντας γρήγορα στους σοβιετικούς πολιτικούς κομισάριους, τους Εβραίους και τους Ρομά, καθώς και τους πραγματικούς ή τους υποτιθέμενους αντάρτες σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ, καταγράφοντας μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, επιζώντες και Ναζί, αποκαλύπτει την αλήθεια για τις μαζικές εκτελέσεις που πραγματοποίησαν Τάγματα Θανάτου του Τρίτου Ράιχ. Επεισόδιο 1ο: «Οι τάφοι (Ιούνιος-Αύγουστος 1941)» Το πρώτο επεισόδιο αναλύει το πλαίσιο για το πότε, πώς και γιατί δημιουργήθηκαν Τάγματα Θανάτου ή EZG.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις