«Πλάνα με ουρά», με την Τασούλα Επτακοίλη, στην ΕΡΤ2

«Πλάνα με ουρά», με την Τασούλα Επτακοίλη, στην ΕΡΤ2

Στην Κερκίνη μάς ταξιδεύει η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά», η οποία φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους τους καλύτερους φίλους των ζώων, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00.

Αναδεικνύοντας την ουσιαστική σχέση ανθρώπων και ζώων, η εκπομπή μάς ξεναγεί σ’ έναν κόσμο… δίπλα μας, όπου άνθρωποι και ζώα μοιράζονται τον χώρο, τον χρόνο και, κυρίως, την αγάπη τους.

Στα «Πλάνα με ουρά», η Τασούλα Επτακοίλη αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων.

Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούν γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες -και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής, ένας κτηνίατρος κι ένας συμπεριφοριολόγος-κτηνίατρος, μας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικίδιων μας.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από ποικίλα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων. Γνωρίζοντάς τα καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Eπεισόδιο 8ο

Ταξιδεύουμε στην Κερκίνη, για να εξερευνήσουμε έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης, που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πτηνών και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που προστατεύουν και αναδεικνύουν αυτόν τον θαυμαστό κόσμο.

Συζητάμε με τον Θεόδωρο Ναζηρίδη, γενικό συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το Εθνικό Πάρκο της Κερκίνης αναφορικά με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής αλλά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ο Γιάννης Ρέκλος, ιδρυτής του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κερκίνης, μας μιλάει για το πώς μπορεί η βιώσιμη ανάπτυξη να αλλάξει νοοτροπίες και να κάνει τη διαφορά.

Τέλος, επιστρέφουμε στην Αθήνα, για να συναντήσουμε τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου, που μας συστήνει τους τρεις σκύλους της, πρώην αδεσποτάκια στα οποία έχει προσφέρει μια υπέροχη ζωή.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς

Δημοσιογραφική έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Σχεδιασμός γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα

Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις