Η Ελευθερία Ντεκώ στην εκπομπή «Συν γυναιξί» της ΕΡΤ2

Η Ελευθερία Ντεκώ στην εκπομπή «Συν γυναιξί» της ΕΡΤ2

Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ, Ελευθερία Ντεκώ, μιλάει για την επαγγελματική αλλά και την προσωπική της πορεία, στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί», με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00

Σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες.

Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. Γυναίκες για τις οποίες ο φεμινισμός δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή πράξη.

Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και τη σκηνοθεσία και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό, μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.

Eπεισόδιο 14ο: «Ελευθερία Ντεκώ»

«Τι σημαίνει για μένα φως; Καταρχάς για να το δω, κλείνω τα μάτια μου».

Η Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμών, βραβευμένη με Emmy για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, μιλά για την επαγγελματική και προσωπική της πορεία, για το φως και το σκοτάδι, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον κλάδο λόγω του φύλου της.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά την εθνική μας φωτίστρια και συζητούν μεταξύ άλλων για την εμπειρία της από το φωτισμό της Ακρόπολης, αλλά και για το πώς είναι να μεγαλώνει την κόρη της ως single mother.

Παράλληλα, η Ελευθερία Ντεκώ εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Σκηνοθεσία-σενάριο-ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου

Παραγωγή: Libellula Productions

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις