ΕΡΤ3 – «Βότανα καρποί της γης» – «Όταν η Χίος συνάντησε τον Κίσσαβο»

ΕΡΤ3 – «Βότανα καρποί της γης» – «Όταν η Χίος συνάντησε τον Κίσσαβο»

Την Χίο, αλλά και τον Κίσσαβο, επισκέπτεται η εκπομπή της ΕΡΤ3, «Βότανα καρποί της γης», που θα παρακολουθήσετε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΕΡΤ3 2020, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 12:00.

Η εκπομπή έχει ως θέμα τα βότανα της ελληνικής γης: την ιστορία τους, τη σημασία τους, την αξία τους στην σύγχρονη εποχή αλλά και τη λαϊκή παράδοση – χαμένη ή ξεχασμένη – που τα συνοδεύει. Περιδιαβαίνοντας την πλούσια ελληνική φύση, αναζητά ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή και διατηρούν μια σχέση ζωής με τα βότανα.

Επεισόδιο 8ο (Β΄κύκλος)

«Όταν η Χίος συνάντησε τον Κίσσαβο»

Η Βάλια συνεχίζοντας να περιδιαβαίνει την Χίο, ανακαλύπτει ότι η κάππαρη είναι αρωματικό φυτό που εκτός από άγριο, μπορεί να καλλιεργηθεί ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Οι πολλοί συνδυασμοί της κάππαρης σε δροσερές σαλάτες, την εμπνέουν να ταξιδέψει στον Κίσσαβο, στο Μπουγάζι, ένα τόπο ξακουστό για τις ντομάτες του, οι οποίες αν και κατάγονται από την Αμερική είναι το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής.

Παρουσίαση: Βάλια Βλάτσιου

Σκηνοθεσία- Αρχισυνταξία: Λυδία Κώνστα

Σενάριο: Ζαχαρίας Κατικαρίδης

Επιστημονικός Σύμβουλος: Ελένη Μαλούπα

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας

Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις