ΕΡΤ1 – «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – «Αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή»

ΕΡΤ1 – «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» – «Αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή»

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στις 22:00, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, φιλοξενεί τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή. Έναν συνθέτη, που ακόμη και σήμερα, εξήντα χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρος και δημιουργικός.

«Αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή»

Ο μοναδικός Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει τραγούδια από τη συνεργασία τους, αλλά και από άλλες αγαπημένες στιγμές του συνθέτη.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει το στίγμα του με το χαρακτηριστικό του τρόπο και το κέφι του.

Στην παρέα και ο Μίλτος Πασχαλίδης, από τους «κλασικούς» ερμηνευτές του Λεοντή και πολύ συχνά συνεργάτης του συνθέτη.

Η επίσης «μόνιμη» συνεργάτιδα του Χρήστου Λεοντή, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, η μεσόφωνος Ιωάννα Φόρτη, μας ταξιδεύει με την υπέροχη ερμηνεία της. Η εκπομπή γίνεται αφορμή για να συμπράξει, για πρώτη φορά, ο Γιάννης Κότσιρας με τον Χρήστο Λεοντή, μια συνάντηση που φαίνεται να είναι μόνο η αρχή!

Από τη νεότερη γενιά, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Αγγελική Τουμπανάκη, για πρώτη φορά σε αυτό το ρεπερτόριο, τιμούν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους την εμπιστοσύνη του συνθέτη.

Στην παρέα και ο Λαρισινός τραγουδιστής και θαυμαστής του Χρήστου Λεοντή, Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Δυναμική είναι και η παρουσία του συνθέτη στο θέατρο, την πραγματική αγάπη του, όπως τονίζει ο ίδιος. Από το Θέατρο Τέχνης, η Μάνια Παπαδημητρίου μάς χαρίζει ένα συγκινητικό στιγμιότυπο απαγγέλλοντας Ρίτσο με τη σύμπραξη του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης μάς μιλάει για τη δυναμική που πρόσφερε στις παραστάσεις η μουσική του Χρήστου Λεοντή.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, αφηγητής σε πολλές παραστάσεις του συνθέτη, αφηγείται την εμπειρία του από τις συνεργασίες τους.

Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, ο οποίος «υπογράφει» τις τελευταίες δισκογραφικές δουλείες του Χρήστου Λεοντή και, βέβαια, από την ίδια καλλιτεχνική οικογένεια, ο εκδότης Θανάσης Συλιβός, φίλος, συνεργάτης και «θεματοφύλακας» του συνθέτη.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, μιλάει για την πολυετή και γόνιμη συνεργασία του συνθέτη με το Θέατρο Τέχνης.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη, Μιχάλης Μαρίνος

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης
Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης
Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις