«Κυριακάτικο ξύπνημα» στην ΕΡΤ2

«Κυριακάτικο ξύπνημα» στην ΕΡΤ2

Την Ρομαντική κωμική ταινία «Κυριακάτικο ξύπνημα», Ελληνικής παραγωγής 1954, εχουν την ευκαιρια να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21:00.

Η νεαρή Μίνα (Έλλη Λαμπέτη) ένα κυριακάτικο πρωινό πηγαίνει για μπάνιο σε μια απόμερη ακτή. Εκεί, δύο πιτσιρικάδες της κλέβουν την τσάντα, στην οποία υπάρχει ένα λαχείο. Οι πιτσιρικάδες το πουλάνε στον Αλέξη (Δημήτρης Χορν), έναν φτωχό μουσικό. Στην κλήρωση το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό. Η Μίνα (που θα θυμηθεί τι αριθμό είχε το λαχείο) προσπαθεί με πείσμα να διεκδικήσει τα χρήματα, τα οποία όμως θα εισπράξει ο Αλέξης, ο οποίος είναι κάτοχος του λαχείου. Ο Αλέξης έχει αρχίσει να συμπαθεί τη Μίνα και της προσφέρει το ένα τρίτο των κερδών. Εκείνη είναι ανένδοτη και τα θέλει όλα δικά της. Θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά ο συνετός δικηγόρος της, ο Παύλος Καραγιάννης (Γιώργος Παππάς), όπως και ο ακαταμάχητος έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στους δύο νέους, κάνουν το θαύμα τους και τους ενώνουν για πάντα.

Το «Κυριακάτικο ξύπνημα» είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Διάρκεια: 94′
Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Γιώργος Παππάς, Τασσώ Καββαδία (πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση), Σαπφώ Νοταρά, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Πατεράκη, Γιώργος Ιορδανίδης
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλεβίζε Ορφανέλι.
Μουσική: Ανδρέας Αναγνώστης, Μάνος Χατζιδάκις.
Μοντάζ: Άλμπερτ Ναγκίμπ.
Σκηνογραφία: Γιάννης Τσαρούχης

 

www.ert.gr

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις