Το θλιμμένο φινάλε στο δελτίο της ΕΡΤ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ»

Κάτι πικραμένο είχε το φινάλε του βραδινού δελτίου της ΕΡΤ. Θλιμμένο φαινόταν το βλέμμα και η φωνή της Δώρας Αναγνωστοπούλου καθώς εκφωνούσε το τελευταίο θέμα της ειδησεογραφικής εκπομπής, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, το οποίο αναφερόταν στη μαύρη επέτειο του ξαφνικού
κλεισίματος της ΕΡΤ. «Μαύρη επέτειος του μαύρου» χαρακτηρίστηκε η 11η Ιουνίου 2019, δηλαδή η μέρα που απέχει ακριβώς έξι χρόνια από το  σοκ της 11ης Ιούνιου 2013. Θυμηθήκαμε με σύντομα βίντεο τους πρωταγωνιστές και τα πρόσωπα του δράματος.

Παρακολουθήσαμε ξανά  τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να αναγγέλλει την οδυνηρή απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά γιατί «δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ιερές αγελάδες όταν επιβάλλονται περικοπές παντού»,  ακούσαμε  την εκπρόσωπο της EBU, της Ευρωπαϊκής  Ένωσης Δημόσιων Τηλεοράσεων, να εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ξαναζήσαμε την αποφασιστικότητα των τελευταίων να κρατήσουν ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ κ.ά.

Υπογραμμίστηκε ότι η ΕΡΤ συνεχίζει πλέον την πορεία της με τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, ένα δορυφορικό, πέντε ραδιοσταθμούς εθνικής εμβέλειας, 19 περιφερειακούς κ.λπ. Γενικά, έγινε θετική αποτίμηση, αλλά ως κατάληξη υπήρξε ένα μήνυμα προς όλα τα κόμματα. Ότι δηλαδή «αυτό που παραμένει ως εκκρεμότητα είναι η πλήρης θεσμική  θωράκιση της ανεξαρτησίας της κάτι που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί από καμία κυβέρνηση πριν και μετά το μαύρο». Μετά από αυτό η Δώρα Αναγνωστοπούλου μας αποχαιρέτησε με θλιμμένη φωνή και λυπημένο βλέμμα, αν δεν κάνουμε λάθος. Και μάλλον δεν κάνουμε.

** Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook εφόσον σας αρέσει το μπλογκ.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις