Η εφημερίδα που θα μπορούσε να σαρώσει

Ο Τύπος είναι ο άρρωστος της ενημέρωσης. Είναι δύσκολο να ανακάμψει –μάλλον αδύνατο. Είναι ένα Μέσον με ένδοξο παρελθόν (όχι πάντα) και δίχως μέλλον. Το χειρότερο: ο Τύπος έχει πέσει, σε ένα μεγάλο μέρος του, στην αναξιοπρέπεια. Αντιμετωπίζει τον άνισο ανταγωνισμό με μοιρολατρία –αποστεωμένος, μαραγκιασμένος. Υπάρχουν και εκείνοι –λίγοι, νομίζουμε– που ελπίζουν στην ανάκαμψη. Ανάμεσά τους ο Στάθης Σατυρόπουλος που πιστεύει ότι αν βγει μια εφημερίδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα σαρώσει. Το τι πρέπει να έχει αυτή η έκδοση το εξηγεί στο twitter: 
«Αν εκδιδόταν μια σοβαρή, λαϊκή εφημερίδα, με καλά ελληνικά, με ερευνητική δημοσιογραφία, κριτική απέναντι στις εξουσίες, έξω από κάθε διαπλοκή, υποστηρικτή στον πολιτισμό τα γράμματα και τις επιστήμες, με κύρος, δηλαδή μια εφημερίδα υπέρ πατρίδας, πολιτικής και πολίτη, θα σάρωνε».
Αλλά, οι εποχές δείχνουν ότι δύσκολα μπορεί να βγει μια εφημερίδα που θα σαρώσει, απέναντι στο Διαδίκτυο, στην αμεσότητα των σάιτ, στη διαδραστικότητά τους. Η οθόνη έχει σαρώσει το χαρτί και το χαρτί έχει χάσει τη δύναμή του, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και την αξιοπρέπειά του. Αυτήν πρέπει να κερδίσει. Όχι για να σαρώσει, αλλά για να μη σαρωθεί και άλλο.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις