Ο Ελύτης παίρνει το Νόμπελ και το Βήμα κεραυνοβολεί την ΕΡΤ!

Στις 18 Οκτωβρίου 1979 η Ελλάδα γιόρτασε έναν θρίαμβο: την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη. Μεγάλο το γεγονός, μεγαλειώδης η επιτυχία, αλλά η ΕΡΤ άργησε εκατό «αιώνια λεπτά» στη μετάδοση της είδησης, όχι γιατί δεν την ήξερε –αφού την είχαν μεταδώσει τρία έγκυρα διεθνή πρακτορεία– αλλά, όπως ισχυρίστηκε, επειδή δεν την είχε πιστέψει! Η βραδύτητα της δημόσιας τηλεόρασης σχολιάστηκε με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο από το Βήμα της επόμενης ημέρας, με κείμενο που είχε τίτλο «Τόση περιφρόνηση…»


Αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε το σχόλιο, θα χρησιμοποιήσουμε ένα δημοσιογραφικό κλισέ: καταπέλτης! Δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι εξαιρετικά καυστικό. Για να μην πάρουμε... τη δόξα από το pasatempo.wordpress.com που το δημοσιεύει με απόκομμα από το πρωτότυπο, παραπέμπουμε για να το διαβάσετε στην πηγή με το λινκ που ακολουθεί στο τέλος αυτού του κειμένου. Εκεί, πέρα από τα στοιχεία που παραθέτει ο Άγγελος Μενδρινός και τα οποία περιγράφουν λιτά τα γεγονότα και το κλίμα, θα δείτε πώς παρουσίασαν τη μεγάλη επιτυχία τα πρωτοσέλιδα του αθηναϊκού Τύπου και, ακόμα, θα μάθετε ποιες εφημερίδες προτίμησαν να προτάξουν τον «θάνατο» του Λεονίτ Μπρέζνιεφ που τελικά δεν είχε πεθάνει!

Δείτε εδώ το πλούσιο σε εικονογράφηση και στοιχεία θέμα του Πασατέμπος.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις