Άνδρες το ασθενές φύλο για τον κορονοϊό - Τι δείχνουν οι έρευνες

Άνδρες το ασθενές φύλο για τον κορονοϊό - Τι δείχνουν οι έρευνες

Πιο εύκολα προσβάλλονται από κορονοϊό οι άνδρες παρά η γυναίκες σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την διασπορά του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Σε αυτό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο.

"Τρεις μεγάλες επιδημίες, στην Κίνα, την Ισπανία και την Κορέα, έδειξαν πράγματι ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άντρες, όπως και οι περισσότεροι νεκροί. Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς γίνεται αυτό. Υπάρχουν ενδείξεις από προηγούμενους ιούς SARS που μελετώνται. Μπορεί να οφείλεται στο κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, που συναντώνται περισσότερο στους άντρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιζόντων είναι άντρες.

Σε πειράματα που έγιναν σε εργαστήρια, τα θηλυκά ποντίκια αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικά στον ιό. Ξέρουμε ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο αμυντικό σύστημα, π.χ. το Χ χρωμόσωμα, που αποτελεί άμυνα στον ιό, στις γυναίκες είναι διπλό. Ωστόσο, και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν", εξήγησε ο κ. Τσιόδρας απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι άνδρες είναι περισσότερο ευάλωτοι.

"οι αλλεργιες δεν ειναι παραγοντες κινδυνου, το ασθμα ειναι, η γριπη ειναι, η γριπη με ιδια εικονα, βήχας, πυρετος, δυσκολο να ξεωρισει απο κορονοιο ειδικά στους νέους ανθρωπους.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Τσιόδρας: 78 νέα κρούσματα, 821 ο συνολικός αριθμός - 22 οι νεκροί Εκτακτο - Κορονοϊός: Συναγερμός στην Ξάνθη - Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος Τα νέα μέτρα για να σωθούν οι θέσεις εργασίας - Τι αλλάζει στους εργαζόμενους
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις