Κορονοϊός: Οδηγίες προς το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει σε τοκετό

Κορονοϊός: Οδηγίες προς το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει σε τοκετό

Οδηγίες εκδόθηκαν σχετικά με τα όσο πρέπει να προσέχει το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει σε τοκετό, έτσι ώστε να μην μεταδοθεί ο κορονοϊός στο νεογνό.

Η ανησυχία κάθε μητέρας για την υγεία του παιδού της είναι δεδομένα πολύ μεγάλη. Αυτή η ανησυχία γιγαντώνεται κατά τη χρονική στιγμή του τοκετού. Έτσι, με τον κορονοϊό να μην κάνει διακρίσεις, πολλές έγκυες γυναίκες είχαν εκφράσει τις φοβίες τους σχετικά με τη μετάδοση του ιού κατά τη διαδικασία του τοκετού. Γι΄αυτό το λόγο, οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν σχετικές οδηγίες διαχείρισης νεογνού επίτοκου με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο COVID 19.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα γνωρίζουμε:
1. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν τη κάθετη μετάδοση του COVID-19.
2. Περιγεννητική (28η εβδομάδα κύησης ώς 1η εβδομάδα ζωής του νεογνού) έκθεση του νεογνού κατά το φυσιολογικό τοκετό δεν μπορεί να αποκλειστεί και εξαρτάται από την ανίχνευση του ιού στα ούρα και τα κόπρανα
3. Το νεογνό δεν θα πρέπει να εκτίθεται στις αναπνευστικές εκκρίσεις της συμπτωματικής μητέρας.
Διαβάστε περισσότερα στο news4health

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις