Περιοδικό Lancet: Η καραντίνα δεν πρέπει να σπάσει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Περιοδικό Lancet: Η καραντίνα δεν πρέπει να σπάσει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», η καραντίνα παγκοσμίως δεν πρέπει να ολοκληρωθεί παρά μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο για τον COVID-19.

H συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε στο παράδειγμα συμπεριφοράς του ιού στην Κίνα. Τα δρακόντια μέτρα των Κινέζων σταμάτησαν το πρώτο κύμα του COVID-19 σε μεγάλο μέρος της χώρας. Οι ερευνητές, όμως, με τη χρήση μαθηματικών μοντέλων συμπέραναν ότι μία πρόωρη διάλυση των μέτρων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα και δεύτερο κύμα μόλυνσης.

Οι αρχές έβαλαν τέλος στην καραντίνα της Γουχάν (σ.σ πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι) μετά από 76 μέρες. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην πόλη από την οποία ξεκίνησαν όλα. Κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν, με τις αρχές, πάντως, να γνωρίζουν τα ρίσκα, καθώς τα τρένα και οι τουριστικές τοποθεσίες έχουν γεμίσει κόσμο. Διαβάστε περισσότερα στο news4health

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις