Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα σήμερα 5/7: Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα σήμερα 5/7: Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα σήμερα Κυριακή 5/7, μετά την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για την εξέλιξη της διασποράς του ιού στην Ελλάδα.

Σήμερα Κυριακή 5/7 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται κατά περιοχές και προέλευση ως εξής:

· Εφτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

· Ένα (1) από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

· Ένα (1) από Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 9, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3519 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Από το σύνολο των 3519 κρουσμάτων, 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις