Κορονοϊός: Αθήνα και Θεσσαλονίκη «πρώτες» στα κρούσματα, μεγάλη η διασπορά του ιού

Photo: Eurokinissi

Οι γαμήλιες εστίες υπερμετάδοσης στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και το εργοστάσιο κρεάτων την Καβάλα συνεχίζουν να δίνουν νέα κρούσματα, ενώ προστέθηκαν νέες εστίες σε στρατόπεδο και νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Περίπου το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Τριψήφιος ήταν και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 νέες περιπτώσεις και η κατανομή τους ανά την Ελλάδα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από διάφορες εστίες υπερμετάδοσης, αλλά και διάσπαρτα κρούσματα σε περιοχές ανά την Ελλάδα.

Περίπου το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών, διευκρινίζουν πηγές στον ΕΟΔΥ. Στις πύλες εισόδου της χώρας εντοπίστηκαν βέβαια 24 κρούσματα, 15 εξ αυτών κατά τους ελέγχους, ενώ 9 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

Δείτε αναλυτικά τον «χάρτη» με τα σημερινά κρούσματα.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις