Κορονοϊός: Ανακάλυψη σταθμός - Γιατί κάποιοι νοσούν πιο σοβαρά και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι άντρες

PIXABAY

Δυο μέλετες ορόσημα για την κατανόηση δράσης του κορονοϊού απαντούν στο γιατί κάποιοι νοσούν πιο σοβαρά από τη COVID-19 καθώς και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι άντρες.

 

Με περισσότερους από 200.000 θανάτους που σχετίζονται με το COVID στην Αμερική, είναι σαφές ότι ο ιός είναι ύπουλος. Αλλά γιατί μερικοί άνθρωποι γίνονται πολύ πιο άρρωστοι από άλλους; «Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19, οι επιστήμονες αναρωτήθηκαν αν η νούμερο ένα άμυνα του οργανισμού, ένας μοριακός αγγελιοφόρος που ονομάζεται ιντερφερόνη τύπου Ι, λείπει σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις. Δύο δημοσιεύσεις που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο στο Science αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνουν αυτήν την υποψία.

Αποκαλύπτουν ότι σε μια σημαντική μειοψηφία ασθενών με σοβαρό COVID-19, η απόκριση ιντερφερόνης έχει καταστραφεί από γενετικά ελαττώματα ή από αδίστακτα αντισώματα που επιτίθενται στην ίδια την ιντερφερόνη ", αναφέρει το Science. "Μαζί αυτά τα δύο έγγραφα εξηγούν σχεδόν το 14% των σοβαρών περιπτώσεων COVID-19. Αυτό είναι πολύ εκπληκτικό", λέει ο Qiang Pan-Hammarström, ένας ανοσολόγος στο Ινστιτούτο Karolinska. 

Οι ασθενείς έχουν «μειωμένη ανταπόκριση στην ιντερφερόνη»
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις