Κορονοϊός - διεθνείς εξελίξεις: «Βράζουν» Αγγλία Μόσχα και Σουηδία - Παράταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία

PIXABAY

Φλέγεται» ο πλανήτης από τον κορονοϊό, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. 

Ειδικότερα, Σουηδία, Μόσχα, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αγγλία βλέπουν τον κορονοϊό να «αναζωπυρώνεται» με πολλά νέα κρούσματα κάθε μέρα.

Συνοπτικά η επιδημιολογική εικόνα των 5 χωρών

Σουηδία

Η Σουηδία κατέγραψε το υψηλότερο ημερήσιο φορτίο Covid από τον Ιούνιο, με 752 νέες λοιμώξεις να καταγράφονται την Πέμπτη, αν και δεν έχουν καταγραφεί νέοι σχετικοί θάνατοι. Η σκανδιναβική χώρα έχει αποφύγει τo lockdown, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις ανοιχτά σε όλη την πανδημία. Η άνοδος της Πέμπτης ήταν η υψηλότερη από τις 30 Ιουνίου, όταν ο οργανισμός υγείας κατέγραψε πάνω από 800 νέες περιπτώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων Covid-19 της Σουηδίας είναι 5.893. H πληθυσμιακή αναλογία θανάτων της είναι αρκετές φορές υψηλότερη από τους σκανδιναβικούς γείτονές του, αλλά χαμηλότερη από χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο που επέλεξαν στο πρώτο κύμα το lockdown.

Μόσχα

Ο δήμαρχος της Μόσχας , Σεργκέι Σομπιανίν, δήλωσε ότι οι μολύνσεις στην πρωτεύουσα της Ρωσίας αυξάνονται περίπου 2.000 την ημέρα και διέταξαν τους εργοδότες να μεταφέρουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού σε απομακρυσμένη εργασία.

Γράφοντας στο ιστολόγιό του, ο Sobyanin είπε ότι το ποσοστό των νοσηλευτικών νοσοκομείων Covid-19 αυξανόταν επίσης κατά περίπου 5.000 την εβδομάδα.

Παράταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αγγλία

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις