Κακά μαντάτα για την φαρμακευτική πολιτική: Αποτυγχάνει ο έλεγχος υπέρβασης της δαπάνης

PEXELS

Επιστολή με θέμα τις δυσμενείς εξελίξεις στο φαρμακευτικό κλάδο απέστειλε στην Κυβέρνηση ο ΣΦΕΕ, προειδοποιώντας πως αποτελούν τροχοπέδη ανάπτυξης και επένδυσης στη χώρα.

Σε θολά και τρικυμιώδη νερά φαίνεται πως πλέει η φαρμακευτική πολιτική στη χώρα, παρότι η πανδημία έχει μεταξύ άλλων αναδείξει τη σημασία της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών αλλά και το ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών στην παγκόσμια προσπάθεια για αντιμετώπιση της COVID-19. Το clawback, τόσο για τη νοσοκομειακή όσο και για την εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, για άλλη μια χρονιά βαίνει αυξανόμενη.

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για επαναπροσδιορισμό των πολιτικών και εξορθολογισμό της δαπάνης έχουν μπει αναπόφευκτα σε δεύτερη μοίρα, όμως φαίνεται πως ακόμη και βασικά ζητήματα, όπως ο περιορισμός της υπέρβασης της δαπάνης αλλά και η απαραίτητη επικοινωνία με το Υπουργείο, παραμένουν προβληματικά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις