Ακραία η πίεση στις ΜΕΘ

Ακραία η πίεση στις ΜΕΘ

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς το σύστημα υγείας παραμένει υπό μεγάλη πίεση και η αντιμετώπιση της πανδημίας μοιάζει με μαραθώνιο. Η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια βρίσκεται στο 84% – ειδικότερα 94% στη Θεσσαλονίκη και 79% στην Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορονοϊού ανήλθαν την Παρασκευή σε 1.667, παρουσιάζοντας αποκλιμάκωση σε σύγκριση με την Πέμπτη. Ωστόσο, το σύστημα υγείας παραμένει υπό πίεση, καθώς 612 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι

Στη Βόρεια Ελλάδα το 66% των ενεργών κρουσμάτων
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617.

Αναλυτικότερα, απ’ αυτά:

  • 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

  • 3.267, ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής,

  • 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,

  • 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

  • 632, δηλαδή 3,8%, βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Δύο επιπλέον μέτρα
Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

  • όσοι ανιχνεύονται θετικά στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

  • δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις στις μονές του Αγίου Όρους.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις