Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν, τι συστήνεται στους αλλεργικούς

INTIME

Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρές αλλεργίες οι οποίοι σύφωνα με νέοτερη σύσταση δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν εξαιρούνται όλοι οι αλλεργικοί από το εμβόλιο. Η κ. Τσολιά ανέφερε ότι η μοναδική αντένδειξη στο εμβόλιο κορονοϊού είναι το ιστορικό αναφυλαξίας στην πολυαιθυλενογλυκόλη - μία ουσία που υπάρχει στο εμβόλιο και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και φάρμακα. Ποιες αλλεργίες δεν αποτελούν πρόβλημα.

 

 

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια, δεν αποτελούν αντένδειξη η ύπαρξη αλλεργιών σε τροφές, όπως το αυγό, φιστίκι και άλλα, σε κατοικίδια, τσιμπήματα εντόμω , φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα πιστεύεται ότι δε σχετίζεται καθόλου με τον εμβολιασμό και δεν αποτελεί αντένδειξη. Παρόλα αυτά, όσοι έχουν ιστορικό σοβαρής αλλεργίας θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλεύονται τον αλλεργιολόγο τους.

Πρώτα συζητάμε με τον γιατρό μας

Τέλος, η ύπαρξη προηγούμενου ιστορικού άμεσης αλλεργικής αντίδρασης σε άλλο εμβόλιο η ενέσιμο φάρμακο δεν αποτελεί απόλυτη αντένδειξη εμβολιασμού. Τα άτομα αυτά, μπορούν να εμβολιαστούν αν το αποφασίσουν αλλά θα πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερες προφυλάξεις και να προηγηθεί συζήτηση με τον αλλεργιολόγο.

«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι έχουμε στα χέρια μας ένα ασφαλές εμβόλιο» είπε μεταξύ άλλων η  κ. Τσολιά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος φοβάται κάποιος και να διστάζει διότι είναι βέβαιο ότι δεν έγιναν μειώσεις στις προδιαγραφές για την έγκριση του εμβολίου από τους ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Περισσότερα για όσα είπε για το εμβόλιο και τις αλλεργίες η κ.Τσολιά ΕΔΩ 

 

 

 

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις