Εμβολιασμός και χρόνια νοσήματα: Οι ασθενείς που έχουν προτεραιότητα τον Φεβρουάριο

eurokinissi

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος άνοιξης θα έχουμε εμβολιαστεί οι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό εξέφρασε ο Γ.Γ. ΠΦΥ σε ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών. Επιπρόσθετο κριτήριο και η ηλικία.

Ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός της επόμενης κατηγορίας πολιτών, στην οποία εντάσσονται πρωτίστως χρονίως πάσχοντες, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, με αντικείμενο τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, στην οποία συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πρώτη ομάδα ατόμων αυξημένου κινδύνου, που περιλαμβάνει πολλά νοσήματα με πρώτους μεταμοσχευμένους, νεφροπαθείς τελικού σταδίου και ανοσοκατεσταλμένους, όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου. Μάλιστα, κριτήριο θα αποτελεί και η προχωρημένη ηλικία, ειδικά αν χρειαστεί να εμβολιαστεί μέρος της ομάδας των ασθενών, αν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Περισσότερα στο news4health.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις